Snelvarend

De Dutch Runabout 22 is ontworpen als een snelvarende, planerende boot en onderscheidt zich daarmee het meest van een sloep. De hoge snelheid biedt een groter bereik en bovendien is het heerlijk om op een mooie zomerse dag te kunnen spelevaren met een band achter de boot of te waterskiën of wake-boarden.

Voor de Dutch Runabout 22 is, na zorgvuldig onderzoek, gekozen voor een buitenboord- motor als aandrijving. Deze motoren worden in zeer grote aantallen geproduceerd en zijn daardoor technisch zeer ver door ontwikkeld. Ze zijn geluidsarm, licht in gewicht, energiezuinig en de uitstoot is minimaal. Dankzij de recente introductie van zeer compacte modellen is het mogelijk geworden de buitenboordmotor bij de Dutch Runabout 22 geheel aan het zicht te ontrekken.

Omdat de Dutch Runabout 22 licht is gebouwd en een snelvarende romp heeft, planeert ze snel. De kruissnelheid bedraagt 25 knopen (46km/u). De topsnelheid ligt rond de 30 knopen (55 km/u). Doordat een buitenboordmotor goed te trimmen is, kan met een kleiner vermogen een veel hogere snelheid worden bereikt met een relatief laag brandstofverbruik.

Natuurlijk kun je met de Dutch Runabout 22 ook heerlijk rustig toeren, want moderne buitenboordmotoren lopen bij lage toerentallen vrijwel onhoorbaar. Bij de Dutch Runabout 22 is er keuze uit een range van buitenboordmotoren van 15 tot 90 pk. Met de kleinste versie blijft de snelheid onder de 20 km/u en is er geen vaarbewijs nodig.

Later upgraden naar een groter vermogen is natuurlijk mogelijk. De Dutch Runabout 22 is ook leverbaar met een elektrische aandrijving. Dan vaar je helemaal geruisloos en heb je toegang tot de prachtigste natuurgebieden van Nederland.